Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 250 g
łopatka bez kości 400g
brokuł 1 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
pomidory 4 szt
pieczarki 500 g
przecier pomidorowy 200 ml
ser żółty 200 g
wino białe deserowe 3/4 szklanki
bazylia świeża garść
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni

Kroki postępowania

1
Marchewką, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić na rozgrzana patelnię. Podsmażyć 10 minut. Podlać winem, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przykryć i dusić 15 minut.
Krok 1 - Cannelloni foto
2
Mięso i podzielonego na różyczki brokuła zemleć w maszynce. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Dodać do warzyw i dusić kolejne 15 minut.
Krok 2 - Cannelloni foto
3
Dodać porwane listki bazylii.
Krok 3 - Cannelloni foto
4
Dodać pokrojone drobno lub starte na tarce pieczarki, poddusić 10 minut. Doprawić do smaku.
Krok 4 - Cannelloni foto
5
Makaron wrzucić na osolony wrzątek na 2-4 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Makaron nadziewać przygotowany farszem i układać na blaszce.
Krok 5 - Cannelloni foto
6
Do pozostałego farszu dodać przecier pomidorowy i 3/4 szklanki wody. Wymieszać i zalać rurki. Posypać starym serem oraz słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Blaszkę przykryć fiola aluminiową.
Krok 6 - Cannelloni foto
7
Zapiekać 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 7 - Cannelloni foto
8
Smacznego :)
Krok 8 - Cannelloni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 09.03.2014 17:30
Smakowite.
Barbara13 09.03.2014 16:58
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak