Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany dorsz na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 40 dag
cytryny 1 szt
papryczka chili 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
koperek 2 gałązki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany dorsz na ostro

Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Cytrynę sparzyć i pokroić w plastry, papryczkę chili oczyścić i pokroić w paseczki. W garnku zagotować 0,5 l wody z dodatkiem cytryny,koperku,papryczki, czosnku, oliwy i przypraw. Odstawić marynatę do wystygnięcia. Zalać marynatą filety i odstawić w chłodne miejsce minimum na godzinę. Po upływie tego czasu wyjąć rybę z zalewy i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Smażyć na 1 łyżeczce oliwy z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.04.2014 20:12
pyszna rybka
Grażyna13 29.04.2014 12:53
Pyszna rybka :)
fotoviderek 10.03.2014 15:22
Rybka pierwsza klasa :)
gacopierz23 07.03.2014 15:42
dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak