Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dużą ilością warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
kalarepka młoda
cukinia 1/2 sztuki
cebula
cebula czerwona
Makaron kolanka 200 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
oregano łyżeczka
bazylia łyżeczka
pieprz
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sos pomidorowy 400 ml
bulion 2 szklanki
por

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dużą ilością warzyw

Kroki postępowania

1
Por dokładnie umyć przecinając go uprzednio na 4 części. Pokroić go w małe kawałki. Cebule posiekać w kostkę, kalarepę obrać i również pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w dość grube talarki. Cukinię umyć, wyciąć nasiona i pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę oraz por. Po paru minutach dodać marchewkę, kalarepę oraz cukinię.
Krok 1 - Zupa z dużą ilością warzyw foto
2
Smażyć wszytko aby zmiękło. Do warzyw dodać liść laurowy, ziele angielskie, dolać sos pomidorowy/passatę. Dusić do miękkości warzyw.
Krok 2 - Zupa z dużą ilością warzyw foto
3
Gdy warzywa będą miękkie, dodać koncentrat, przyprawy, bazylię, oregano oraz ugotowany al dente makaron. Całość wymieszać.
Krok 3 - Zupa z dużą ilością warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.02.2014 12:13
świetna zupa
gosia561 27.02.2014 11:25
zdrowa i smaczna
Joannasz3190 27.02.2014 10:48
Uwielbiam warzywne zupy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak