Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona w plastrach szynki szwarcwaldzkiej

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 500-600 g
szynka szwarcwaldzka
Musztarda sarepska Prymat 1-2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona w plastrach szynki szwarcwaldzkiej

Oczyszczoną rybę (u mnie tołpyga)przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron.
Delikatnie smarujemy musztardą z jednej strony i układamy na wierzchu plastry szynki szwarcwaldzkiej.
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym.
Naczynie nakrywamy folią aluminiową.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180-200°C.
Podajemy od razu po upieczeniu.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 07.05.2014 22:10
Kiedyś ryba i szynka to były dziwy i niemal wszyscy się krzywili na sam dźwięk tego połączenia, ale cieszę się, że jest ono coraz bardziej popularne, bo naprawdę mega smaczne.
Kejti 05.03.2014 22:49
Jestem ciekawa jak smakuje,intrygujące połączenie :-)
Christopher 23.02.2014 20:37
Dobre,smaczne połączenie.
mufinka79 23.02.2014 18:17
Dziękuję za miłe słowa :)
ada.la 23.02.2014 16:05
ciekawa propozycja
agnieszka214 23.02.2014 08:56
fajna kompozycja smaków
Barbara13 22.02.2014 23:41
ciekawa propozycja:)
drmaciej 22.02.2014 22:03
podoba mi się taki pomysł
sylwia_sl 22.02.2014 21:55
Ryba i szynka to połączenie którego nie znałam - czas nadrobić zaległości :)
Janina 22.02.2014 21:54
Świetna rybka;)
adelajda 22.02.2014 21:53
lubię taką rybkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak