Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa do ryżu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 30 dlg
brokuły 30 dkg
marchew 2 sztuki
cebula czerwona 1
pieczarki 20 dkg
kukurydza w puszce 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 300 ml
sos sojowy 1 łyżeczka
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
cytryna 1/2
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa do ryżu

Marchewkę pokroić w zapałki, pieczarki w większe kawałki, cebulę w pół plasterki, czosnek drobno posiekać. Smażyć KAŻDE OSOBNO na rozgrzanym oleju, najpierw pieczarki, potem marchewkę, cebulę. Pod koniec smażenia cebuli dodać czosnek i smażyć ok minuty. Do usmażonych warzyw dodać kukurydzę, brokuły i fasolkę (ja użyłam mrożonki), skropić sokiem z cytryny. W zimnej wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną i sos sojowy, wlać do warzyw i po zagotowaniu dusić ok 20 minut na wolnym ogniu. Doprawić do smaku, podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 22.02.2014 10:44
pychotka :)
Megg 21.02.2014 22:36
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak