Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie paszteciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szkl
woda gazowana 3 szkl
sól 1 szczypta
jajko 2 szt
majeranek do smaku
pieczarki 40 dag
cebula 2 średnie
papryka czerwona 1 średnia
filet z kurczaka 2 szt
bazylia do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie paszteciki

Kroki postępowania

1
ciasto:
mąkę wodę gazowaną jajka, majeranek dobrze wymieszać i smażyć na średnim ogniu.
Krok 1 - Szybkie paszteciki foto
2
Kurczaka podgotować w bulionie. Po ugotowaniu zmielić w blenderze.
Krok 2 - Szybkie paszteciki foto
3
Pieczarki pokrojone podsmażyć na średnim ogniu dodać cebulę i paprykę i smażyć do miękkości.
Krok 3 - Szybkie paszteciki foto
4
wszystko razem zmielić w blenderze i połączyć ze sobą, dobrze wymieszać i przyprawić do smaku dodając soli, pieprzu bazyli, majeranku i startego czosnku.
Krok 4 - Szybkie paszteciki foto
5
Po wymieszaniu i doprawieniu zawijamy farsz w ciasto.
Krok 5 - Szybkie paszteciki foto
6
Następnie rozbijamy jajko i zanurzamy w nim uformowane paszteciki a następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 6 - Szybkie paszteciki foto
7
Przed podaniem smażymy na średnim ogniu i podajemy polane ketchupem.
Smacznego
Krok 7 - Szybkie paszteciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 19.02.2014 19:06
Przydatny przepis ;-)
wirtualnykucharz 19.02.2014 17:44
lubię paszteciki, te są chyba smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak