Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałka na słodko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chałka 1 szt
jajko 2 szt
mleko 2% 125 ml
olej 250 ml
sól 1 szczypta
dżem 2 łyzki
krem czekoladowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Chałka na słodko

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem i szczyptą soli.

Chałkę kroimy na kromki.

Obtaczamy w masie jajecznej. smażymy po kilka minut z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.

Odsączamy na papierowym ręczniku.

Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.

RADA:

To samo możesz zrobić z dowolnym czerstwym pieczywem.

Dodając paprykę , pieprz do masy jajecznej zrobisz wersję na ostro.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak