Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku

5.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chałka 8 kromek
jajko 2 sztuki
mleko 1/3 szklanki
olej
cukier
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto
2
Jajka dokładnie wymieszać z mlekiem i przyprawami.
Krok 2 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto
3
Chałkę namoczyć w przygotowanym jajku.
Krok 3 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto
4
A następnie usmażyć na rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 4 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto
5
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z miodem i konfiturami.
Krok 5 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.12.2016 15:11
Artystyczne danie
Ada-Gaba 12.09.2016 22:56
wygląda świetnie
asiatok 28.04.2016 12:47
Kocham takie połączenia- wyrafinowanie i smakowicie
Monika-twin 05.01.2016 15:41
fajna chałka.
agaK. 12.07.2015 21:26
Niby zwykła chałka a jak wykwintnie wygląda:)
Kasiaaa 29.04.2015 20:41
Super, pycha :)
krystyna330 02.12.2013 10:18
pycha moje smaki
mufinka79 29.11.2013 20:41
Prezentuje się wyśmienicie :)
Ola1984 29.11.2013 18:30
Uwielbiam takie francuskie tosty. U mnie goszczą często, kiedy zostaje kawałek upieczonej dzień wcześniej chałki.
2milutka 29.11.2013 17:37
pysznieeee:)
Renata9 29.11.2013 15:27
pyszna chałeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak