Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chałka

    8 kromek
  • jajka

    2 sztuki
  • mleko

    1/3 szklanki
  • olej

  • cukier

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto
Jajka dokładnie wymieszać z mlekiem i przyprawami.
Krok 3 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto
Chałkę namoczyć w przygotowanym jajku.
Krok 4 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto
A następnie usmażyć na rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 5 - Chrupiąca chałka z cynamonem - Krok po kroku foto
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z miodem i konfiturami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 17.12.2016 15:11
Artystyczne danie
Ada-Gaba 12.09.2016 22:56
wygląda świetnie
asiatok 28.04.2016 12:47
Kocham takie połączenia- wyrafinowanie i smakowicie
Monika-twin 05.01.2016 15:41
fajna chałka.
agaK. 12.07.2015 21:26
Niby zwykła chałka a jak wykwintnie wygląda:)
Kasiaaa 29.04.2015 20:41
Super, pycha :)
krystyna330 02.12.2013 10:18
pycha moje smaki
mufinka79 29.11.2013 20:41
Prezentuje się wyśmienicie :)
Ola1984 29.11.2013 18:30
Uwielbiam takie francuskie tosty. U mnie goszczą często, kiedy zostaje kawałek upieczonej dzień wcześniej chałki.
2milutka 29.11.2013 17:37
pysznieeee:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat