Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w sosie czosnkowym.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

królik 3 udka sztuki
bulion drobiowy ok. 1 litra
czosnek 5-6 ząbków
zioła prownsalskie do smaku
sól do smaku
śmietana 18 proc 1 szklanka
masło lub margaryna do smażnia

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w sosie czosnkowym.

- królika dusimy na bulionie do miękkości
- gdy będzie idealnie miękki odparowujemy resztę bulionu, dodajemy masło około 1/4 kostki i podsmażamy na złoty kolor
- następnie podlewamy całość około szklanką bulionu, dodajemy zioła prowansalskie, posiekany drobno czosnek, solimy do smaku, gotujemy około
5 min
- śmietanę dokładnie rozmieszać, zahartować z gorącym bulionem i wlać do królika, gotować jeszcze chwilę i danie jest gotowe
Najlepiej smakuje podany z kaszą gryczaną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 08.07.2014 00:38
Pycha... :-)
Kejti 19.05.2014 08:51
Fajne mięsko :-)
Ela15 18.04.2014 20:59
musze spróbowac
Michał2 15.02.2014 18:56
lubię takie jedzenie:) smaczne!
Krzysztof15 13.02.2014 19:21
bardzo lubie krolika
mitek111 13.02.2014 18:51
danie na niedzielny obiad
idealme 13.02.2014 18:37
dawno nie jadłam królika ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak