Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
ziemniaki
0,5 kg (ugotowanych) -
jajko
-
mąka ziemniaczana
150 g -
sól
Sos
-
grzyby suszone
20 g (borowiki, ugotowane) -
pieczarki
200 g (umyte, pokrojone w cząstki) -
wino białe wytrawne
30 ml -
śmietana 30%
300 ml (płynna) -
cebula
1 szt. (pokrojona w drobną kostkę) -
czosnek
2 ząbki (drobno pokrojone) -
olej rzepakowy
20 ml -
tymianek
-
natka pietruszki
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz biały mielony Prymat
-
oliwa truflowa
Dodatki
-
ogóreczki konserwowe
-
patisony marynowane
Przepis i sposób przygotowania Kluski śląskie z sosem grzybowym
Kroki postępowania





Komentarze (3)