Młode warzywa z grillowanym łososiem

Młode warzywa z grillowanym łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Młode warzywa, czyli wiosenno-letnie dary natury, które zachwycają nie tylko swoim pięknym wyglądem ale również smakiem są dodatkiem do grillowanego łososia. Swoją chrupkością idealnie przełamią delikatność ryby i wspólnie stworzą pyszne danie na talerzu. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    4 dzwonka
  • boczek wędzony

    4 plastry
  • fasolka szparagowa

    200 g
  • młode ziemniaki

    300 g
  • marchew

    4 szt.
  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • tymianek

  • koperek

    1 pęczek
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • masło

    100 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Młode warzywa z grillowanym łososiem

Kroki postępowania

Krok 1 - Młode warzywa z grillowanym łososiem foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Młode warzywa z grillowanym łososiem foto
Przygotować łososia – umyć, oprószyć pieprzem cytrynowym, skropić oliwą z oliwek, a następnie każdą porcję zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do nagrzanego do temperatury 200 stopni piekarnika i piec około 8 minut.
Krok 3 - Młode warzywa z grillowanym łososiem foto
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozsmarować na każdym plasterku boczku, a następnie oprószyć solą. Fasolkę i szparagi umyć, odkroić końce i ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości.
Krok 4 - Młode warzywa z grillowanym łososiem foto
Marchewkę udusić w maśle z czosnkiem i tymiankiem ok. 15 min. Podzielić na 4 porcje i każdą z nich zawinąć w przygotowany boczek. Powstałe sakiewki gotować przez około 3 minuty na parze. W międzyczasie ugotować ziemniaki.
Krok 5 - Młode warzywa z grillowanym łososiem foto
Upieczoną rybę podawać z ziemniaczkami z posiekanym, świeżym koprem, szparagami, młodą marchewką i sakiewką ze świeżej fasolki z boczku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Monika-twin 26.06.2015 17:13
PIEKNIE WYGLADA.
molanka 25.06.2015 18:04
pięknie wyglądają
Wafelek2601 25.06.2015 17:05
Bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat