Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
600 g -
marchew
1 szt. -
czosnek
2 ząbki -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt. -
Ziele angielskie całe Prymat
6 szt. -
bulion drobiowy
1 litr -
zakwas na żur
1/2 litra -
śmietana 18-procentowa
1 łyżka -
cebula
1 szt. -
smalec
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
boczek
kilka plastrów (chipsy z boczku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia IV, odc. 40: Zalewajka
Kroki postępowania




Komentarze (1)