Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jabłkowo ryżowa pod waniliową pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gr
orzechy włoskie 0,5 szkl
budyń waniliowy 1 szt
mleko 2% 0,5 litr
jajko 1 szt
cynamon Prymat do smaku
cukier brązowy do smaku
siemię lniane do smaku
jabłka prażone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jabłkowo ryżowa pod waniliową pierzynką

Ugotowany ryż łącze z jabłkami i roztrzepanym jajkiem. Dodaję cynamon, orzeszki, siemienie i cukier do smaku i mieszam. Zapiekam ok 50min w 180C.
Gdy jest gotowe wylewam na wierzch ugotowany budyń wg przepisu i podaję.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.05.2015 13:28
na pewno pysznie smakuje
pawlito 28.03.2014 13:43
fantastycznie wygląda
IwonaDD 22.02.2014 10:03
fajny pomysł na zapiekankę
Megi 13.02.2014 14:59
przepyszny deser:) z budyniem jeszcze smaczniejszy
Sylwia26 12.02.2014 22:22
apetycznie wygląda
treonina 12.02.2014 21:45
dla mnie to wspaniały deser! kolacja niekoniecznie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak