canelloni z mięsem mielonym

canelloni z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron canelloni

    1 opakowanie
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    20 dag
  • przecier pomidorowy

    2-3 łyżki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • śmietana

    3 łyżki
  • jajka

    1 sztuka
  • olej

  • ser żółty

    20 (ostry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron delikatnie obgotowujemy w osolonej wodzie.
Cebulę, pieczarki bardzo drobno siekamy i razem z mięsem podsmażamy je na oleju. Kiedy farsz przestygnie mieszamy go razem z przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku. Powstałym farszem nadziewamy makaron układając go od razu w naczyniu do zapiekania posmarowanym wcześniej olejem lub oliwą. Do pozostałego sosu po farszu dodajemy rozkłócone jajko, śmietanę oraz ser żółty, dokąłdnie mieszamy i polewamy nim canelloni :) Zapiekamy w piekarniku około 30 minut w temp. 180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat