Grill: Pieczone warzywa z czosnkiem i tartym serem feta

Grill: Pieczone warzywa z czosnkiem i tartym serem feta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • Fasolka szparagowa żółta

    80 g
  • cebula

    1 szt
  • papryka zielona

    1/4 szt
  • papryka czerwona

    1/4 szt
  • pomidorki cherry

    12 szt
  • ziemniak

    2 szt
  • ser feta

    80 g
  • sól do smaku

  • przyprawa do sałatek

    1 łyżka
  • czosnek w oleju z ziołami

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojonego w plastry bakłażana i cukinię oprószyć solą, po chwili osuszyć papierowym ręcznikiem i obsmażyć na rozgrzanej patelni z oliwią z oliwek. Oczyszczoną fasolkę sparzyć we wrzącej i osolonej wodzie, wystudzić.
Wszystkie warzywa pokroić i połączyć w naczyniu żaroodpornym z czosnkiem, olejem, w którym się marynowały i przyprawą do sałatek. Tak przygotowane warzywa piec pod przykryciem przez ok. 25 minut w temperaturze 150 °C. Gotowe warzywa podawać na ciepło, posypane tartym serem feta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiertlo102

29.02.2012 11:45
nie złe się czyta,ciekawe jak smakuje

pigila

02.10.2011 07:26
super musze to zrobić

pigila

12.09.2011 19:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat