Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bakłażan
1 szt -
cukinia
1 szt -
oliwa
4 łyżki -
Fasolka szparagowa żółta
80 g -
cebula
1 szt -
papryka zielona
1/4 szt -
papryka czerwona
1/4 szt -
pomidorki cherry
12 szt -
ziemniak
2 szt -
ser feta
80 g -
sól do smaku
-
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
1 łyżka -
czosnek w oleju z ziołami
1 słoik
Sposób przygotowania
Wszystkie warzywa pokroić i połączyć w naczyniu żaroodpornym z czosnkiem, olejem, w którym się marynowały i przyprawą do sałatek. Tak przygotowane warzywa piec pod przykryciem przez ok. 25 minut w temperaturze 150 °C. Gotowe warzywa podawać na ciepło, posypane tartym serem feta.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się