Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone papryki pokroić w cienkie paseczki. Umieścić je na sitku i posypać sola. Na wierzchu ułożyć listki mięty i kawałki czosnku. Całość przykryć talerzem i obciążyć np. słoikiem z woda.
Tak przygotowane papryki pozostawić na sitku przez 3 dni, mieszając je co jakiś czas.
Po upływie 3 dni przełożyć papryki do naczynia i zalać je octem. Po 45 minutach odcedzić je i dokładnie wysuszyć na ściereczce.
Tak przygotowane przełożyć do czystego słoika wraz z papryczka chili i zalać oliwa.
Doskonała do kanapek i bruschetty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    patryska76

    Ciekawa receptura ;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna papryczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetna ta Twoja papryka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna ta papryka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny przepis
  • 5
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ciekawy przepis,nie jadłam jeszcze takiej:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno pyszne,z checią bym spróbował :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dla mnie,to też coś innego:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajna propozycja ,takiej papryki nie jadłam i nie robiłam jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !