Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papryczka chili
0,5 szt -
cytryna
0,5 szt -
oliwa
4 łyżki -
koperek
0,5 pęczka -
sól do smaku
-
Pieprz biały mielony Prymat
-
Emulsja chrzanowa:
-
majonez
1 łyżka -
śmietana kremowa 30% lub 36%
100 ml -
pieprz ziołowy XXL
-
sól do smaku
-
chrzan tarty
2 łyżki -
tuńczyk
1 filet -
jajka przepiórcze
1 szt. -
szalotka
4 szt -
kapary
10 drobno pokrojone
Sposób przygotowania
Przygotować emulsję, dokładnie mieszając wszystkie jej składniki i doprawiając do smaku.
Tak przygotowany tatar podawać z emulsją z chrzanu cytrynowego, jajkami przepiórczymi, posiekanym koperkiem i grzanką z białego pieczywa.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się