Tatar z tuńczyka z kaparami podany z emulsją z chrzanu cytrynowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryczka chili

    0,5 szt
  • cytryna

    0,5 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • koperek

    0,5 pęczka
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Emulsja chrzanowa:

  • majonez

    1 łyżka
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    100 ml
  • pieprz ziołowy XXL

  • sól do smaku

  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • tuńczyk

    1 filet
  • przepiórcze jaja

    1 szt.
  • szalotka

    4 szt
  • kapary

    10 drobno pokrojone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z tuńczyka posiekać w drobną kostkę. Z posiekanej szalotki, kaparów, chili, soku z cytryny i oliwy z oliwek przygotować sos. Posiekaną rybę zalać sosem, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. ½ godziny.
Przygotować emulsję, dokładnie mieszając wszystkie jej składniki i doprawiając do smaku.
Tak przygotowany tatar podawać z emulsją z chrzanu cytrynowego, jajkami przepiórczymi, posiekanym koperkiem i grzanką z białego pieczywa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 25.06.2012 20:52
mniam
wiertlo102 09.12.2011 19:08
apetycznie wygląda
maryśka 25.10.2011 21:15
ładny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat