Kartoflanka gulaszowa

Kartoflanka gulaszowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki pokrojone w kostkę

    1 kg
  • pomidory pokrojone w kostkę

    2 szt
  • smalec

    50 g
  • papryka ostra mielona

  • włoszczyzna

    1 (tarta)
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 (pokrojona w kostkę)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę udusić na tłuszczu, oprószyć obficie papryką w proszku.
Warzywa dodać do cebuli i dusić 3 minuty na małym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną.
Ziemniaki dodać do warzyw i dolać gorącej wody, tak by z zapasem przykrywała jarzyny.
Gotować do miękkośći.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i pikantną papryką.
Zupa powinna być w smaku ostra.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

22.10.2011 14:10
dobra

gusia1000

14.03.2011 22:08
Pożywna zupa.

Ewa99

25.09.2010 17:38
muszę wypróbować ten przepis:P

Mati13

21.09.2010 10:57
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat