Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziki z majonezem i śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe matias 50 dkg
jabłko 1
korniszony 3
ananas w puszce 6 krążków
cebula 1
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
majonez 1/2 szklanki
cukier kryształ 1 płaska łyżeczka
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
ocet 3 łyżki
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziki z majonezem i śmietaną

Śledzie wymoczyć ok 2 godziny, 2 razy zmienić wodę. Do wymoczonych śledzi dodać ziele angielskie, liść laurowy, cukier, wodę i ocet. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie śledzie pokroić w kawałki, dodać jabłko, korniszony, ananasy i cebulę pokrojone w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać szczyptę pieprzu i cukru do smaku. Wymieszać ze śledziami i odstawić do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika37 02.02.2014 21:56
trzeba spróbować
Katarzyna54 31.01.2014 18:37
pyszny śledzik, bardzo lubię
Milka100 31.01.2014 18:18
ale smaczności tutaj
marcia7 31.01.2014 17:42
dobra przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak