Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
mąka pszenna 1.5 szklanki
mleko 2% 2 szklanki
jajko 2 sztuki
sól 1/3 łyżeczki
olej 2 łyżki
Farsz:
szpinak świeży 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz
feta 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
składni na ciasto wymieszać trzepaczką i odstawić na 30 minut
Krok 1 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą foto
2
cebule i czosnek pokroić w kosteczkę.
podsmażyć na łyżeczce oleju,na koniec dodać szpinak i doprawić do smaku pieprzem-chwile podsmażyć-wystudzić
Krok 2 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą foto
3
wystudzony szpinak wymieszać z serem typu feta
Krok 3 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą foto
4
na patelni smażyć cieniutkie naleśniki bez dodatku tłuszczu
Krok 4 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą foto
5
na naleśnikach rozsmarować farsz i składać w trójkąty
Krok 5 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą foto
6
naleśniki przed podaniem podgrzać na patelni przetartej olejem
lub podpieczone w piekarniku
Krok 6 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą foto
7
naleśniki podawać z dowolnym dipem(czosnkowy,chrzanowy itp)
smacznego
Krok 7 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 24.02.2014 16:42
smaczne danie)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak