Przepis i sposób przygotowania na: Tort makaronowy
2.Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie, dodać cukinię pokrojoną w grubą kostkę, pomidory z puszki, doprawić solą i pieprzem do smaku;Dusić na małym ogniu ok. 25-30 minut;
3.Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować na cienki placek, za pomocą wałka wyłożyć nim tortownice (24 cm)tworząc brzegi o wysokości 2-3 cm; Zapiec 20 minut w 180 stopniach;
4..Makaron ugotować al dente; Wymieszać z sosem pomidorowym, posypać parmezanem;
5.Wyjąć bazę tortu z piekarnika,włożyć makaron w sosie pomidorowym;
6.Mozarellę pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu, można też udekorować cukinią; Całość skropić oliwą;
7.Torcik zapiec ponownie 10-15 minut w 180 stopniach ( do ruzpuszczenia mozarelli);
Smacznego!