Mortadela z pieczarkami i szpinakiem :

Mortadela z pieczarkami i szpinakiem :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    2 plastry
  • pieczarki

    20 dag
  • mrożony szpinak

    25 dag
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano .W garnuszku rozgrzać masło wrzucić szpinak ( cały lub mielony ), smażyć chwilę tak by sok odparował. Doprawić kostkami czosnkowymi. Mortadelę podsmażyć na rumiano z obu stron . Podawać z ziemniaczkami puree , obkładając mortadelę pieczarkami .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aleksandra45

16.12.2010 11:42
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat