Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina na soli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle cielęce 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyzki
olej 100 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina na soli

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Sznycle cielęce lekko rozbijamy.

Na suchej i gorącej ( najlepiej nieprzywierającej ) patelni rozsypujemy sól morską.

Układamy nasze sznycle cielęce i na wolnym! ogniu smażymy po ok. 4-5 minut z każdej strony ( przewracając ).

Odkładamy na osobny talerz , wlewamy olej i rozgrzewamy.

Na mocno rozgrzany olej wkładamy naszą cielęcinę i smażymy kilka minut na delikatny rumiany kolor ( sprawdzamy czy mięso jest usmażone w środku ).

Oprószamy pieprzem.

Podajemy np. z ryżem lub purre ziemniaczanym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 20.01.2014 20:05
Apetyczne :)
Kasnaj 20.01.2014 19:59
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak