Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
marchew 1 szt
czosnek 2 ząbki
angielskie ziele 3 szt
wiórka chrzanu 3 szt
koper z nasionami 1 gałązka
Zalewa:
woda 2 szkl
ocet 10 % 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
sól 1 łyżka
patison kilka szt
cukinia 2 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej

Kroki postępowania

1
Marchewkę obrać, paprykę sparzyć wrzącą wodą, oczyścić z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, pokroić na kawałki.
Krok 1 - Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej foto
2
Na dno słoików włożyć przypraw. Wodę z octem, cukrem i solą zagotować.
Krok 2 - Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej foto
3
Wsypać pokrojone warzywa, zalać gorącą zalewą, zakręcić zakrętki. Włożyć do garnka z ciepłą wodą, pasteryzować przez 15 minut.
Krok 3 - Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej foto
4
Podawać do dań z mięsem lub jako dodatek do surówek lub sałatek.
Krok 4 - Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 25.01.2014 12:28
świetne zapasy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak