Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z sałaty lodowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
marchew 1 szt
oliwa 2 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z sałaty lodowej

Najbardziej zewnętrzne liście sałaty płucze i osuszam. Odrywam tyle ile mi potrzeba na całą surówkę, Liście kroję lub rwę na mniejsze kawałki. Paprykę i pomidory kroję w cząstki, cebulę jak najdrobniej. Marchew ścieram na duże wiórki. Czosnek drobno siekam. Nie mieszam oleju i octu w oddzielnym naczyniu, tylko polewam tym surówkę. Solę do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 18.01.2014 09:41
same witaminki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak