Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto imbirowe z marchewką
Kroki postępowania
Następnie rozwałkować, wyłożyć nim formę i nakłuć widelcem.
Piec w temp. 180 stopni przez 35 minut.
Wystawić.
Pozostawić, aby wystygło.
margaryna | 25 dag |
mąka | 1,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 4 sztuki |
budyń śmietankowy | 1 sztuka |
mleko | 0,5 litra |
marchew | 1,5 kg |
skórka otarta z jednej pomarań | |
cukier do smaku | |
olejek pomarańczowy | 1 sztuka |
galaretka pomarańczowa | 1 sztuka |
sok z pomarańczy | 0,5 szklanki |
imbir starty | 1 łyżka |
cukier puder | 0,75 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: