Babeczki z kremem i owocami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Przepis na babeczki z kremem z mascarpone i budyniu z dodatkiem sezonowych owoców.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Babeczki:

  • mąka

    250 gramów
  • cukier puder

    8 łyżek
  • masło

    150 gramów
  • jaja

    2 sztuki

Krem:

  • serek mascarpone

    1 opakowanie
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat

    opakowanie
  • cukier puder

    3-4 łyżki
  • owoce sezonowe

    2-3 garści
  • mleko

    300 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na babeczki:

1. Wyrabić ciasto z mąki, masła, jaj i cukru (5 łyżek).

2. Wyrobione ciasto wstawić do lodówki na ok. 30 min.

3. Następnie rozwałkować na grubość około 0,5 cm, po czym wyłożyć nim foremki do babeczek. Piec 20 minut w temperaturze 180°C.

Krem:

1. Ugotować mleko, zrobić budyń wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić.

2. Ucierać mascarpone z cukrem pudrem, stopniowo dodając budyń.

3. Dodać opakowanie cukru z prawdziwą wanilią. Schłodzić ok. 30 minut.

4. Do upieczonych i wystudzonych babeczek, wyciskać szprycą krem.

5. Na krem układać sezonowe owoce (truskawki, maliny, borówki).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat