Kasza jęczmienna z mięsem

Kasza jęczmienna z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 szklanka
  • czosnek

    2 ząbki
  • mięso mielone

    25 dag
  • pieprz biały Prymat

  • masło

    1 łyżka
  • suszone pomidory

    5 (w oleju)
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienna podsmażamy na masełku , mieszamy i zalewamy woda - gotujemy na małym ogniu. Pod koniec gotowania solimy do smaku. Na drugiej patelni na odrobinie oleju podsmażamy czosnek drobno posiekany. Mieszamy i dodajemy mięso mielone podsmażamy. Do mięsa dodajemy ugotowaną kaszę. Pomidory odsączmy z oleju i miksujemy. Pastę dodajemy do kaszy z mięsem. Wszystko mieszamy i doprawiamy pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mira85

04.01.2014 16:09
dobre na obiad

Rycerz

04.01.2014 15:41
Uwielbiam!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat