Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z uszkami grzybowymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
rosół warzywny 2 litr
ocet 1 łyżka
cukier brązowy 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat
grzyby suszone 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z uszkami grzybowymi

Buraki myjemy, obieramy, kroimy i zalewamy rosolkiem warzywnym. Gotujemy az buraki bede miekie, pod koniec gotowania dodajemy lyzke octu. Odstawiamy na noc lub minimum na 6 godzin. Buraki wyjmujemy z barszczu, czesc wg. uznania scieramy na tarce i dodajemy do barszczu. Zagotowywujemy i doprawiamy sola, pieprzem, cukrem, czosnkiem i majerankiem. Podajemy z uszkami z grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 05.08.2014 13:31
od swieta czy nacodzien, zawsze chetnie wcinam!
Ada-Gaba 24.02.2014 13:18
przepadam za takim
Pani Domu 24.02.2014 10:21
smaczny obiad
Dorian 20.01.2014 16:08
apetyczny barszczyk
berys18 15.01.2014 13:42
uwielbiam i barszczyk i uszka
eMMe 04.01.2014 13:52
Najlepsze danie wigilijne!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak