Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28

odc. 28 Mój przepis na

Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wędzone

    100 g
  • kiełbasa wiejska

    100 g
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • ząbek czosnku

    4 ząbki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • rosół z kury Kucharek

    1 l
  • pomidory pelati

    500 ml
  • fasola biała

    200 g
  • kolendra cała

    kilka ziaren
  • papryka słodka mielona

    szczypta
  • majeranek otarty

    szczypta
  • sól morska

    szczypta
  • olej do smażenia

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Przygotowanie składników.
Krok 2 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Ziarnka kolendry rozdrabniamy w moździerzu. Cebule i czosnek kroimy w cienkie plastry, a kiełbasę w paski.
Krok 3 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i smażymy cebulę, czosnek, kiełbasę i podzielone na mniejsze części żeberka. Po chwili dodajemy pokrojoną w większą kostkę czerwoną paprykę. Doprawiamy do smaku solą morską i przygotowaną wcześniej kolendrą.
Krok 4 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Dodajemy pokrojone pomidory pelati i podlewamy rosołem. Następnie dodajemy fasolę i doprawiamy obficie słodką papryką. Całość gotujemy przez ok. 30 minut.
Krok 5 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Pod koniec doprawiamy roztartym w palcach majerankiem. Przed podaniem danie możemy ozdobić liśćmi świeżej bazylii.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat