odc. 28 Mój przepis na

Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wędzone

    100 g
  • kiełbasa wiejska

    100 g
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • ząbek czosnku

    4 ząbki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • rosół z kury Kucharek

    1 l
  • pomidory pelati

    500 ml
  • fasola biała

    200 g
  • kolendra cała

    kilka ziaren
  • papryka słodka mielona

    szczypta
  • majeranek otarty

    szczypta
  • sól morska

    szczypta
  • olej do smażenia

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Przygotowanie składników.
Krok 2 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Ziarnka kolendry rozdrabniamy w moździerzu. Cebule i czosnek kroimy w cienkie plastry, a kiełbasę w paski.
Krok 3 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i smażymy cebulę, czosnek, kiełbasę i podzielone na mniejsze części żeberka. Po chwili dodajemy pokrojoną w większą kostkę czerwoną paprykę. Doprawiamy do smaku solą morską i przygotowaną wcześniej kolendrą.
Krok 4 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Dodajemy pokrojone pomidory pelati i podlewamy rosołem. Następnie dodajemy fasolę i doprawiamy obficie słodką papryką. Całość gotujemy przez ok. 30 minut.
Krok 5 - Mój przepis na…: Potrawka z białej fasoli z wędzonymi żeberkami, odc. 28 foto
Pod koniec doprawiamy roztartym w palcach majerankiem. Przed podaniem danie możemy ozdobić liśćmi świeżej bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat