Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grysikowa z cebulką zieloną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
seler 1 sztuka
por 1\3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
grysik 4 łyżki
zielona cebulka 2 łyżki
indyk 30 trybowany
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grysikowa z cebulką zieloną

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wywar z mięsa trybowane z indyka- gotujemy go około 30 minut. Przygotowujemy warzywa.
Krok 1 - Zupa grysikowa z cebulką zieloną foto
2
Marchewkę kroimy w słupki, pietruszkę i seler trzemy na tarce. Por wrzucamy w całości. Warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy 15 minut.
Krok 2 - Zupa grysikowa z cebulką zieloną foto
3
Odmierzamy odpowiednią ilość grysiku i dodajemy go to zupy cały czas mieszając.
Krok 3 - Zupa grysikowa z cebulką zieloną foto
4
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Zupa grysikowa z cebulką zieloną foto
5
Cebulkę zieloną kroimy drobno i dodajemy do zupy wlanej na talerz.
Krok 5 - Zupa grysikowa z cebulką zieloną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 22.01.2014 14:09
pyszna i do tego dietetyczna zupka
w mojej kuchni 29.12.2013 08:04
same pyszności na talerzu..
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 23:33
Niezły rarytas.
Róża1 28.12.2013 22:58
pyszna zupka:-), bardzo często robię grysikową:-) , częściej niż makaronową:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak