Surówka z kiszonej kapusty i kukurydzy

Surówka z kiszonej kapusty i kukurydzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szkl kiszonej kapusty

  • 1/2 puszki kukurydzy

  • 1 łyżeczka cukru

  • sól, pieprz

  • olej

    1/4 szkl.
  • papryka czerwona

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w małe paseczki, płuczemy i osuszamy. Olej mieszamy z cukrem, solą i najlepiej świerzo zmielonym pieprzem. Kukurydzę odcedzamy, dobrze odciśnietą kapustę drobno szatkujemy. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy doprawionym olejem. odstawiamy do przegryzienia się.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

05.02.2011 00:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat