Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z mąki razowej i dodatkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka razowa 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
serki homogenizowane 3 sztuki
śnieżki 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
galaretka truskawkowa 2 sztuki
woda trochę (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z mąki razowej i dodatkami

Kroki postępowania

1
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać żółtka i na zmniejszonych obrotach miksera mieszać. Następnie łyżką wmieszać mąkę razową i proszek wymieszane ze sobą. Całość przelać do brytfanny wysmarowanej margaryną. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po wyjęciu ostudzić.
Krok 1 - Biszkopt z mąki razowej i dodatkami foto
2
Przygotować w odrobin ie wody żelatynę. Serki wymieszać z bitą śmietaną śnieżką i żelatyną. Wyłożyć na biszkopt.
Krok 2 - Biszkopt z mąki razowej i dodatkami foto
3
Włożyć do lodówki. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Tężejącą zalać placek. Odłożyć do stężenia do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 3 - Biszkopt z mąki razowej i dodatkami foto
4
Bardzo dobre. Polecam
Krok 4 - Biszkopt z mąki razowej i dodatkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 01.12.2013 16:55
lubię takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak