Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowy snikers
Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Pieczemy każdą oddzielnie w temp 180°C przez około 20 min.
BISZKOPT:
Białka ubijamy, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Na koniec mieszając już za pomocą łyżki dodajemy pozostałe sypkie składniki. Pieczemy około 15-20 min w 180°C. Studzimy.
ŚMIETANKA:
Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, a na koniec rozpuszczoną żelatynę.
Przełożenie: Placek miodowy, śmietanka, placek miodowy, połowa mleka toffi, biszkopt, druga połowa mleka toffi, orzechy siekane.
Ciasto wszystkim wielbicielom masy kajmakowej będzie smakowało. Dzięki śmietance ciasto jest lekkie i delikatne.