Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony kiszony w słoikach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
marchew 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
czosnek 4 ząbki
ziele angielskie 6 ziarenek
woda letnia 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony kiszony w słoikach

Buraki i marchew obrać, opłukać, osączyć. Czosnek obrać. Do słoików dać pokrojone w ćwiartki buraki, marcher pokrojoną w słupki, po 2 ząbki czosnku, po 3 ziarenka ziela angielskiego i po 2 liście laurowe. Zalać słoiki do pełna letnią woda, postawić w cuiepłym miejscu na parę dni do ukiszenia. Można dać piętkę chleba na wierzch do słoika w celu szybszego kiśnięcia. Zakiszony barszcz zlać do słoika albo butelek, oprzechwywać w chłodnym miejscu. Można użyć jako zakwas do barszczu albo jest świetnym lekarstwem przy anemii. Dlatego nie daję do zakwasu soli ani cukru. Zlewam i natruralny o świetnym smaku działa rewelacyjnie na poprawę wyników krwi;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.02.2014 08:31
super taki kiszony, domowy
IwonaKa 15.02.2014 13:39
świetny pomysł,tez sobie tak zrobię
norweska20 30.01.2014 17:45
moja mama też taki robi
romanrafal
romanrafal 28.01.2014 16:50
świetny przydatny przepis
adelajda 21.12.2013 12:35
domowy barszczyk najlepszy :)
olkaaa 21.12.2013 10:36
fajny przepis
Adam/ZUB3R 17.12.2013 22:41
ciekawy przepis
IKrakowianka 13.12.2013 19:39
dobry przepis!
ben-ka 13.12.2013 10:02
Fajny przepis,taki na czasie.
Alex_M 22.11.2013 13:50
super taki domowy
gosia56 20.11.2013 10:49
taki domowy najlepszy
Mniam 18.11.2013 10:30
Nigdy tak nie robiłam, ale bardzo podoba mi się taki przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak