Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalskie ratatouille -doskonałe dla wegetarian i nie tylko.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 szt
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
pomidor bez skórki 1 szt
ser camembert 1 szt
czosnek 2 ząbki
rozmaryn świeży
oliwa
sól, pieprz
sos
ketchup łagodny 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
woda 2 łyżki
tymianek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalskie ratatouille -doskonałe dla wegetarian i nie tylko.

Ziemniak pokroić w grube słupki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Cukinię, bakłażan, paprykę pokroić w paski i obsmażyć na oliwie dodając zioła i czosnek, sól i pieprz.
Warzywa ułożyć na ziemniaku, na nim 2 grube plastry pomidora i plaster sera koziego lub pół krążka sera camembert.
Zapiec, aż ser się lekko zarumieni.

Sos-Na patelnię po warzywach wlać wszystkie składniki sosu. Gotować mieszając 2min.

Na talerz wyłożyć zapiekankę i wlać sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 14.11.2013 22:54
Moje klimaty!
Maria 70 13.11.2013 19:53
Bardzo smaczne jedzonko.
Monika58 13.11.2013 19:00
ten camembert na wierzchu mnie urzekł - uwielbiam ten ser, danie pyszne
brioszka 13.11.2013 09:10
uwielbiam :)
2milutka 13.11.2013 08:04
świetne nic dodać nic ująć;)
iwi 13.11.2013 06:13
Smakowite jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak