Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka jagnięca
1 szt. -
cebula
1 szt. -
czosnek
2 ząbki -
pomidory bez skóry
2 szt. -
koncentrat pomidorowy
20 g -
olej
-
wino białe wytrawne
30 ml -
oliwki czarne
20 g -
oliwki zielone
20 g -
woda
1 szklanka -
mąka
-
tymianek
-
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku, odc. 16: Łopatka jagnięca z czarnymi i zielonymi oliwkami
Kroki postępowania











Komentarze (0)