Piersi z kaczki z awokado, świeżym szpinakiem i pomarańczami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kaczki

    400 g
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    1 opakowanie
  • awokado

    2 szt.
  • szpinak świeży

    2 pęczki
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • pomarańcza

    2 szt.
  • pestki dyni

    1 łyżka
  • pestki słonecznika

    1 łyżka
  • sos sałatkowy francuski Prymat

    1 opakowanie
  • oliwa

    3 łyżki
  • woda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone mięso marynować 2-4 godziny w marynacie wymieszanej z oliwą z oliwek. Umyte liście szpinaku (bez łodyg) wymieszać z dojrzałymi i wyfiletowanymi owocami awokado, pomarańczami i cienkimi piórkami cebuli. Przygotować sos sałatkowy francuski Prymat poprzez połączenie zawartości z wodą i oliwą. Mięso usmażyć na patelni, a następnie piec 10 minut w temperaturze 160ºC. Po wyjęciu osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w plastry i ułożyć na talerzach wraz z sałatką z awokado, szpinaku i pomarańczy. Całość skropić sosem sałatkowym francuskim vinaigrette, posypać prażonymi pestkami i podawać z pieczywem ciabatta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
waniliowapanienka 28.05.2013 13:34
wygląda fantastycznie :) zapewne też tak smakuje
marcia7 24.05.2013 23:40
super się prezentuje
marta19 24.05.2013 21:36
świetny przepis
joanna__s 24.05.2013 19:30
Aż ślinka cieknie. Rewelacja!!
Megg 24.05.2013 16:10
wygląda bardzo bardzo smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat