Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z brązowym ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
ogórki kiszone 5 sztuk
mięso drobiowe pozostałe po ugotowaniu bulionu
ryż brązowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z brązowym ryżem

Bulion drobiowy zagotowujemy, dodajemy ogórki kiszone starte na tarce o grubych oczkach, mięso pozostałe po ugotowaniu bulionu (skrzydełka z kurczaka, mięso z indyka), gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 30-40 minut. Jeśli zupa będzie za mało słona, kwaśna, można dolać odrobinę wody z kiszenia ogórków. Na koniec dodajemy ugotowany ryż. Trzeba najpierw połowę woreczka i sprawdzić, czy ilość nam odpowiada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.11.2013 09:52
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak