Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony paprykarz z dorsza bałtyckiego z ryżem

5.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Wspaniałe danie rybne pełne wartości odżywczych.

Składniki:

Składniki

polędwica z dorsza 400 gramów
jogurt naturalny 1 sztuka
marchewki 4 sztuki
cebule 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
korzeń pietruszki 2 sztuki
seler naciowy 2 sztuki
przecier pomidorowy 100 gramów
koncentrat pomidorowy 30 gramów
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ryż brązowy 300 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony paprykarz z dorsza bałtyckiego z ryżem

Warzywa dokładnie myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę, selera naciowego i cebulę kroimy w grubą kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy do połowy wodą, dodajemy przecier i koncentrat pomidorowy. Wsypujemy paprykę słodką i wędzoną i dodajemy zgnieciony ząbek czosnku. Dusimy pod przykryciem około 25 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę rybę i dusimy jeszcze 5 minut.

Dodajemy jogurt naturalny dla wspaniałego delikatnego smaku. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Trik: Balansuj kwaśny smak potraw z pomidorów dobrej jakości miodem.

Na koniec mieszamy ryż z duszonymi warzywami i dorszem.

 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak