Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany w porach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 2
sos chili 2 łyżki
śmietana 5 łyżek
masło 2 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka
koperek 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany w porach

Filety z dorsza umyj, osusz a następnie oprósz solą i pieprzem.
Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Pory umyj, pokrój w plasterki i podsmaż na oleju, przykryj nimi rybę i wstaw do nagrzanego do 180ºC piekarnika na 15 minut.
Śmietanę wymieszaj z sosem chili, mąką ziemniaczaną i koperkiem.
sosem polej rybę i zapiecz ją jeszcze 10-12 minut w piekarniku.
Podaj z ryżem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 30.10.2013 21:33
dla mnie smacznie przyrządzone jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak