gazpacho-hiszpański chłodnik

gazpacho-hiszpański chłodnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3 szt.
  • ogórek

    1 szt.
  • pomidory

    1/2 kg
  • sos pomidorowy

    4 szkl.
  • ocet winny

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyzki
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
  • bazylia

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryke, cebulkę, ogórka i pomidory z czosnkiem rozdrobnić. Do warzyw wlać sos pomidorowy i zmiksować. Doprawić octem i przyprawami. Wstawic do lodówki. Podawać posypane bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

24.05.2013 16:41
Czy to zdjęcie gazpaccho? Myślałam,że powinno mieć czerwony kolor.

Beata73

04.03.2013 15:20
pyszna ,letnia zupka

Łucja1

13.02.2011 11:08
jeden z moich ulubionych!

Łucja1

13.02.2011 11:08
jeden z moich ulubionych!

eli_555

15.10.2010 21:24
to coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat