Przepis i sposób przygotowania na: Serowy zaplataniec
Kroki postępowania
Wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm i nacinamy jak na zdjęciu.
Możemy posmarować roztrzepanym jajkiem dla lepszego sklejenia i zrumienienia.
Pozostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 0,5 kg |
mąka krupczatka | 0,1 kg |
margaryna | 0,5 kostki |
olej | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mleko | 1/3 szklanki |
cukier lawendowy | 2 łyżki |
drożdże | 25 g |
jajko | 1 szt |
ponadto : | |
ser biały | 70 dag |
cukier kryształ | 8 łyżek |
jajko | 2 szt |
jagody goji | 2 łyżki |
żurawina |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: