Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Szakszuka

5.0
(52)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej
1 łyżka
czosnek
1 ząbek
cebula czerwona
1
papryka czerwona
1/2
papryczka chili
2
cukier
1 łyżeczka
pomidory krojone z puszki
1 puszka
Kmin rzymski mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Przyprawa harissa
1/2 łyżeczki
sól
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sklep Prymat
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda
100 ml
szpinak
1 garść
jajko
3
pomidorki koktajlowe
2

Przepis i sposób przygotowania na: Szakszuka

Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż: czosnek, czerwoną cebulę, czerwoną paprykę oraz pokrojone papryczki chili.
Kiedy warzywa będą miękkie, dodaj cukier, pomidory z puszki i wodę. Całość dopraw solą morską, kolorowym pieprzem, kminem rzymskim i wędzoną papryką. Dodaj harissę i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut.
Dodaj pokrojony i umyty szpinak, koktajlowe pomidorki i wbij jajka.
Patelnię przykryj pokrywką na około 4-5 minut. Zdejmij z ognia, gdy jajka będą ścięte.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.01.2018 10:02
Smakowity i kuszący posiłek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak