Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
olej
1 łyżka -
czosnek
1 ząbek -
cebula czerwona
1 -
papryka czerwona
1/2 -
papryczka chili
2 -
cukier
1 łyżeczka -
pomidory krojone z puszki
1 puszka -
Kmin rzymski mielony Prymat
1 łyżeczka -
Przyprawa harissa
1/2 łyżeczki -
sól
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
woda
100 ml -
szpinak
1 garść -
jajko
3 -
pomidorki koktajlowe
2
Sposób przygotowania
Kiedy warzywa będą miękkie, dodaj cukier, pomidory z puszki i wodę. Całość dopraw solą morską, kolorowym pieprzem, kminem rzymskim i wędzoną papryką. Dodaj harissę i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut.
Dodaj pokrojony i umyty szpinak, koktajlowe pomidorki i wbij jajka.
Patelnię przykryj pokrywką na około 4-5 minut. Zdejmij z ognia, gdy jajka będą ścięte.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się