Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki biszkoptowe

5.0
(117)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Lekkie i puszyste - takie są naleśniki biszkoptowe. Podajcie je z owocami lub słodkim serkiem albo nadzieniem czekoladowo-orzechowym. 

Składniki:

mąka pszenna 160 gramów
mleko 250 mililitrów
jaja 4 sztuki
woda 120 mililitrów
cukier 10 g
sól 1 szczypta
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki biszkoptowe

1. Mąkę przesiać, oddzielić żółtka od białek.

2. Do naczynia wlać mleko, dodać żółtka, posolić, dodać mąkę, cukier i starannie wyrobić ciasto trzepaczka rózgową.

3. Rozrzedzić ciasto, wlewając wodę.

4. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i ostrożnie wymieszać.

5. Smażyć naleśniki tuż po przygotowaniu ciasta.

6. Podawać z ulubionym, słodkim nadzieniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak