Naleśniki biszkoptowe

Naleśniki biszkoptowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Lekkie i puszyste - takie są naleśniki biszkoptowe. Podajcie je z owocami lub słodkim serkiem albo nadzieniem czekoladowo-orzechowym. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    160 gramów
  • mleko

    250 mililitrów
  • jaja

    4 sztuki
  • woda

    120 mililitrów
  • cukier

    10 g
  • sól

    1 szczypta
  • masło klarowane

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki biszkoptowe

1. Mąkę przesiać, oddzielić żółtka od białek.

2. Do naczynia wlać mleko, dodać żółtka, posolić, dodać mąkę, cukier i starannie wyrobić ciasto trzepaczka rózgową.

3. Rozrzedzić ciasto, wlewając wodę.

4. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i ostrożnie wymieszać.

5. Smażyć naleśniki tuż po przygotowaniu ciasta.

6. Podawać z ulubionym, słodkim nadzieniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat