Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczka faszerowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
marchewka 3-4 szt
cebula 1 szt
Sól ziołowa jodowana Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1-2 szkl
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka faszerowana

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę naciąć wzdłuż i rozbić. Oprószyć solą ziołowa i pieprzem z obu stron.
Krok 1 - polędwiczka faszerowana foto
2
Marchewke zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić drobno i razem z marchewką podsmażyć do miękkości na maśle. Doprawic solą i pieprzem.
Krok 2 - polędwiczka faszerowana foto
3
Gotowa marchewkę wyłożyć na polędwice i zepnąć wykałaczkami. Obsmażyć z obu stron na suchej patelni. Następnie wyłożyć do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem. Piec ok 45 min
Krok 3 - polędwiczka faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 17.10.2013 09:58
wygląda bardzo smakowicie
JOANNA16 17.10.2013 08:05
mmm wygląda super i pewnie tak smakuje
Gracer 16.10.2013 20:03
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak