Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spagettti meksykańskie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spagetti 500 gram
fasolka szparagowa 500 gram
marchewka 2 szt
kukurydza w puszce 1/2 opakowania
papryka 2 szt
cebula 2 szt
kiełbasa 300 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
czosnek 2 ząbki
fasola biała z puszki 1 opakowanie
fasola czerwona z puszki 1/2 opakowania
koncentrat pomidorowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: spagettti meksykańskie

Kroki postępowania

1
Fasolkę myjemy, kroimy w kawałki i wrzucamy na patelnie , do niewielkiej ilości osolonej wody i gotujemy,aż zmięknie.
Krok 1 - spagettti meksykańskie foto
2
Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek i kielbasę.
wrzucamy pokrojona marchewkę, kukurydzę, paprykę oraz wcześniej podgotowaną fasolke szparagową.Kiedy już zmiękną dorzucamy fasole z puszek; czerwona i białą.
Wszystko przyprawiamy pieprzem , sola i chili.
Krok 2 - spagettti meksykańskie foto
3
Dorzucamy cały przecier pomidorowy i gotujemy z nim jeszcze kilka minut. podajemy na ugotowanym w osolonej wodzie makaronie typu spagetti.
Krok 3 - spagettti meksykańskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.04.2014 23:37
pychotka :)
gosia561 14.10.2013 12:16
dobre takie z fasolką
aisza1 14.10.2013 09:51
pyszny obiad
juuusta 14.10.2013 09:07
ciekawe jedzonko
Paolcia 14.10.2013 08:39
pysznie wygląda :)
Magula 14.10.2013 08:11
smakowałoby mi to danie
Aga-25 14.10.2013 08:04
uwielbiam to!
Agnieszka-87-25 14.10.2013 07:56
pożywne i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak