Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na ciepło z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowy
cebula czerwona 3 szt
pieczarki 1/2 kg
masło 1 łyżka
smalec 1 łyżka
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
marchewka 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na ciepło z pieczarkami

Kapustę kiszoną odsączamy z wody i gotujemy. Białą kapustę ok 1 /2 głowy kroimy w paseczki jak na bigos i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego. Ugotowane kapusty odcedzamy z wody i podsmażamy na smalcu. Pieczarki kroimy w kosteczkę , cebule czerwona obieramy z łupiny i także siekamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Warzywa podsmażamy na masełku. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. łączymy obie patelnie czyli kapustę z podsmażonymi warzywami. Mieszamy jeszcze raz doprawiamy i gotujemy ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 12.10.2013 17:59
oj zjadlabym
Moni_Wwo 12.10.2013 08:10
Uwielbiam taką kapustkę!!!
Gracer 12.10.2013 08:02
dawno takiej nie jadłem, wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak