Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti ze szpinakiem i portabellą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g
szpinak świeży 500 g
śmietana 30% 250 ml
oliwa
czosnek
kumin
ziele angielskie
natka pietruszki
chili w płatkach
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
bryndza 125 g
pieczarki 2 szt
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti ze szpinakiem i portabellą

Szpinak obrać z ogonków i dokładnie umyć, pieczarki pokroić w cienkie plastry, popieprzyć, lekko osolić polać oliwą po czym grillować na patelni na złoty kolor.Drobno posiekać szalotkę i zeszklić na oliwie, dorzucić posiekany czosnek, wyczyszczony szpinak pokroić i wrzucić na patelnie z szalotką. Gdy tylko szpinak opadnie dolać białe wino i wszytko lekko poddusić. Do szpinaku dodać utłuczony w moździerzu kumin i ziele angielskie i posiekany majeranek, posolić, popieprzyć. Jak tylko wino wyparuje dodać śmietanę i ser bryndza. Grillowane pieczarki grubo posiekać i dodać do szpinaku. Ugotować spaghetti al dente i dodać do szpinaku i grzybów - wszytko wymieszać. Całość przybrać listkami szpinaku i plastrem pieczarki - posypać płatkami chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.10.2013 00:28
szpinak i spaghetti to moje ulubione smaki
caralajna 30.09.2013 08:45
zdecydowanie moje smaki :)
Aleksandra/Olcia 29.09.2013 22:29
cos dla mojego K.
Kuchenka 29.09.2013 22:07
składniki z wyższej półki :D
Jadwiga/Jaga85 29.09.2013 21:36
Ale mam smaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak