Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
Na każdy pół litrowy słoik:
czosnek 1 ząbek
cebula 1 ćwiarka
Zalewa:
woda 2 1/2 litra
ocet 10 % 1/2 litra
cukier kryształ 1/2 kg
sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę myjemy, wykrawamy gniazda nasienne, dzielimy na mniejsze kawałki ,,piórka”. Do każdego słoika wkładamy gorczyce, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, cebulke, wkładamy paprykę. Składniki zalewy zagotowujemy do całkowitego rozpuszczenia cukru i zalewamy słoiki. Pasteryzujemy 15 min, gorące układmy na szmatce do góry dnem do czasu wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak